Blog |

3 uitgangspunten waarbij een veilige fiets voor ouderen van pas komt

Als er iets is wat belangrijk is voor de mobiliteit van ouderen, dan is het wel een veilige fiets. Met een veilige fiets voor ouderen kunnen personen op leeftijd hun eigen gang gaan, zonder dat ze afhankelijk zijn van anderen. Dat is niet alleen prettig voor de persoon wie het betreft, maar ook voor jou als naaste zodat de oudere persoon zo lang mogelijk zelfstandig en zo fit mogelijk blijft. In dit blog bespreken we een aantal voorbeelden waar ouderen mee te maken krijgen in het verkeer en waarom het van belang is dat ouderen gebruik maken van een veilige fiets.

Angst in het verkeer

Voorbijrazende auto’s of fietsers met haast die geen rekening houden met kwetsbare verkeer deelnemers. Helaas is dit nog steeds aan de orde van de dag. Daardoor vielen er in 2019 324 verkeersdoden onder 65+ers . Een gigantisch hoog aantal. Veel ouderen durven mede daardoor niet meer zelfstandig de weg op met hun fiets, omdat ze bang zijn ten val te komen. Om zekerder op de fiets te zitten, kan een driewieler de oplossing zijn als veilige fiets voor ouderen. Speciaal bij de risico momenten; op- en afstappen en langzaam fietsen

Veilige fiets voor ouderen voorkomt stabiliteitsproblemen

Stabiliteit is de absolute voorwaarde voor het maken van een veilige fietstocht. Echter als je ouder begint te worden, is het mogelijk dat er stabiliteitsproblemen optreden. Je evenwicht bewaren op de fiets is dan geen vanzelfsprekendheid meer, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Herken jij dit beeld bij je vader of moeder? Gelukkig zijn er oplossingen om te blijven fietsen, want het hoeft niet op te houden bij het fietsen op een tweewieler. Huka levert verschillende varianten Dutch design fietsen voor ouderen waarmee de oudere comfortabel en stabiel kan fietsen. Kies je voor een driewielfiets van Huka, dan is een goede balans houden geen issue meer. Onze fietsen staan bekend om hun stabiliteit, veiligheid en comfortabel rijgedrag.

Bekijk de mogelijkheden

Veilige fiets voor ouderen houdt rekening met verminderde alertheid

Naarmate je ouder wordt, neemt vaak het reactievermogen ook af. Het maken van de juiste beslissing als er een onverwachte situatie optreedt, is dan niet meer zo eenvoudig als dat het was. Het voordeel van een driewielfiets is dat de fietssnelheid geen bepalende factor is. Je fietst op je eigen tempo zonder te kunnen vallen en je hierop te hoeven concentreren. Zodoende kan je je geheel focussen op het verkeer en ben je in staat verkeerssituaties beter in te schatten. Kies je voor een veilige fiets voor ouderen, dan neemt de kans om vervelend ten val te komen sterk af.

Terug naar blog overzicht

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs