Blog |

Alternatief voor 4 wieler fiets

4 RAD

Het mooie weer in ons land zorgt voor extra fietsplezier. De 35.000 km aan fietspaden in Nederland worden hierdoor weer extra goed bezocht. Een goed moment om op zoek te gaan naar een nieuwe fiets die bij je past en waar je je veilig op voelt. Maak kennis met onze collectie aan driewielfietsen, tandems, duofiets en rolstoelfiets. Een goed alternatief voor de 4 wieler fiets!

Waarom een driewielfiets? 

Een goed alternatief wanneer je op zoek bent naar een 4 wieler fiets is de 3 wielfiets (voor volwassenen). De stabiliteit van een 3 wielfiets van Huka doet niet onder voor een een 4 wieler fiets. Door zijn drie wielen fiets je veilig en comfortabel. Bovendien kan door de stevige driewielfiets constructie de fiets niet omvallen. Dit geeft een grote mate van veiligheid tijdens het fietsen. Ben je aan het wachten bij een stoplicht? Dan kun je prettig op je fiets blijven zitten!

Ga naar driewielfietsen
Ga naar duofiets
Ga naar tandems
Ga naar rolstoelfiets

Voordelen 3 wielfiets ten opzichte van 4 wieler fiets

Naast de stabiliteit van een 3 wielfiets vertellen we je graag over de voordelen van de (volwassen) 3 wieler ten opzichte van de 4 wieler fiets.

  • Een fiets met 3 wielen van Huka stuurt beter, omdat je vanuit het midden stuurt. Dankzij het éne voorwiel is de draaicirkel van de 3 wielfiets kleiner dan bij een vierwielfiets
  • Doordat je met een 3 wielfiets een kleinere draaicirkel hebt, ben je wendbaarder. Tevens stuur je gemakkelijker vanuit je natuurlijke houding. Zeker wanneer je gewend bent geweest om op een tweewieler te fietsen met één wiel aan de voorzijde. Kortom je kunt probleemloos sturen waar je naartoe wilt.
  • Wens je een 3 wiel fiets met trapondersteuning dan worden de driewielfietsen van Huka altijd centraal aangedreven. Het grote voordeel hiervan is dat de fiets geleidelijk wordt aangedreven en geen duwend of trekkend gevoel geeft. Kortom je ervaart meer fietscomfort.
  • Huka heeft een ruimte collectie aan 3 wielfietsen als alternatief op de vierwielfiets. Denk hierbij aan een driewielfiets, duofiets, tandem of een rolstoelfiets.

4 wieler fiets Fiets voor senioren

Naar eigen wens af te stemmen

De fiets is door een breed scala aan accessoires en onderdelen geheel naar eigen wens af te stemmen op je behoefte. Denk bijvoorbeeld aan een ander zadel, stuur of voetondersteuning. Ook zijn er diverse mogelijkheden om bagage mee te nemen. Handig voor de boodschappen.

Wil je een 3 wielfiets als alternatief voor de 4 wieler fiets ervaren?

Om te bepalen of een 3 wielfiets de oplossing is voor je ten opzichte van de 4 wieler fiets heb je de mogelijkheid om een gratis proefrit te maken op één of meerdere modellen. Op basis van jouw persoonlijke voorkeuren gaan we bekijken welke fiets het beste bij je past. Wij doen dit geheel vrijblijvend en kunnen deze afspraak bij onze locatie in Oldenzaal uitvoeren of jouw dichtstbijzijnde dealer. Is reizen lastig voor je? Geen probleem, we kunnen ook bij jou thuis de proefrit laten plaatsvinden. Voor meer informatie of het maken van een afspraak als alternatief op de 4 wieler fiets kan je contact met ons opnemen via het telefoonnummer 0541-572 472. We zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 uur tot 17.00 uur. E-mailen kan ook via info@huka.nl.

Terug naar blog overzicht

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs