Blog |

De senioren fiets: een verademing voor de ouderen onder ons

senioren fahrrad mit drei rädern

Fietst een tweewieler niet meer prettig en ben je op zoek naar een fiets die jou extra ondersteuning en comfort biedt? Met een senioren fiets van Huka wordt het verplaatsen van A naar B weer zo makkelijk als dat het was. Een senioren fiets beschikt veelal over drie wielen, zodat je voldoende ondersteund wordt bij het maken van tochten. Het bewaren van de balans is zo niet nodig, want daar zorgt de senioren fiets zelf voor. Afhankelijk van jouw wensen zijn er diverse mogelijkheden op het gebied van de senioren fiets. In dit blog zoomen we dieper in op de kansen die het met zich meebrengt.

Waarom moet ik kiezen voor één van de senioren fietsen van Huka?

Senioren fietsen van Huka worden gekenmerkt door een modern uiterlijk. Het is een fiets waarop je gezien mag worden. De seniorfiets is ontworpen aan de hand van ons eigen Dutch Design, waardoor je echt een voertuig in je bezit krijgt dat tot de verbeelding spreekt.

Een andere reden waarom de senioren fiets van Huka een verrijking is op je leven, is omdat hij ervoor zorgt dat je weer lekker naar je (klein)kinderen kunt zonder afhankelijkheid van anderen. Senioren fietsen zijn namelijk zo ontwikkeld dat ouderen die bijvoorbeeld moeilijker ter been zijn of fietsangst hebben, zelfstandig de weg op kunnen.

Waarom senioren fietsen van Huka nog meer tot je wensenlijstje zouden kunnen behoren, hangt samen met het ruime assortiment waar je uit kiezen kunt. Driewielfietsen waar je zelf op kunt fietsen, wisselen zich moeiteloos af met exemplaren waar je met z’n tweeën op kunt fietsen, zoals de duofiets of tandem. Zo is er altijd een fiets voor elke situatie.

Welke senioren fiets met lage instap past het beste bij mij?

Huka biedt diverse varianten van de senioren fiets, die veelal voorzien zijn van een lage instap. Wij focussen ons op fietsen met een optimaal rijcomfort en een eigentijdse uitstraling waarop je gezien mag worden. Onze oplossingen zijn erop gericht je mobiel te houden, maar ook om een senioren fiets met lage instap te vinden die het beste aansluit op hetgeen dat jij voor ogen hebt. Om je een beeld te schetsen van de opties, hebben we hieronder een opsomming voor je gemaakt van de kansen:

  • Driewielfiets City: een eigentijdse licht gewicht senioren driewieler die veel wordt ingezet als stadsfiets.
  • Driewieler Cortes: onze driewielfiets voorzien van een ergonomisch zitsysteem die extra rijcomfort biedt door het grote voorwiel en een Shimano STEPS of Bafang middenmotor.
  • Duofiets Orthros: onze social bike die fietsplezier voor twee biedt, waarbij de Orthros standaard voorzien is van een draaibare bijrijdersstoel, krachtige trapondersteuning en anti-lekbanden.
  • Tandem Copilot: bij de tandem zit de begeleider achterop in plaats van voorop. Op deze manier heeft de begeleider altijd goed zicht op de passagier.

Afhankelijk van jouw wensen en vereisten kunnen onze fietsen worden uitgerust met diverse uitbreidingen en accessoires. Hierbij kan je denken aan elektrische ondersteuning, heupsteunen, een stokhouder etc. Daarnaast kan elke Huka fiets nog persoonlijker gemaakt worden door de senioren fiets in jouw favoriete RAL kleur te maken.

Verminderde kans op ongelukken

Sinds een aantal jaren zijn de e-bikes in Nederland niet meer aan te slepen onder ouderen, die maar wat graag zitting nemen op het elektrische voertuig. Maar e-bikes gaan zeker niet gepaard zonder risico’s, zo is gebleken uit onderzoek. Met name vrouwen met een gemiddelde leeftijd vanaf 75 jaar vallen geregeld van de e-bike, met letsel waar de gevolgen niet van te overzien zijn.

Vaak vinden deze ongelukken plaats op momenten dat men een prachtige tocht aan het maken is, terwijl de afloop een stuk minder gezellig is. De senioren fietsen van Huka zijn veiliger, doordat de driewielconstructie ervoor dat je stabiel blijft fietsen ongeacht de snelheid van het fietsen. De elektrische aandrijving werkt hierbij slechts ondersteunend werkt, en is niet leidend. Je fietst stabiel op een senioren fiets van Huka, omdat je je evenwicht niet hoeft te bewaren. De kans op een valindicent neemt hierdoor aanzienlijk af en is mede door de driewielconstructie bijna onmogelijk.

Voordelen fietsen van Huka

Onze senioren fietsen bieden diverse voordelen. Hierbij kun je denken aan:

  • Onze Dutch Design senioren fietsen en andere vervoersmiddelen kunnen gebruikt worden door iedereen. Onbeperkt.
  • Al onze fietsen zijn voorzien van hoogwaardige materialen, zodoende heb jij standaard 5 jaar garantie op het frame en de vork. Deze garantie is uit te breiden naar 10 jaar na registratie.
  • Er is altijd een Huka dealer bij je in de buurt in Nederland waar je terecht kan voor het onderhoud en service.
  • We hanteren een korte levertijd van gemiddeld twee werkweken op het standaard Huka assortiment.

Senioren fiets kopen

Wil je graag een senioren fiets kopen, maar wil je het eerst uitgebreid ervaren? Geen probleem! Een gratis proefrit bij jou thuis, bij de rijwielhandel op locatie of bij ons in Oldenzaal behoort tot de mogelijkheden. In onze showroom kunnen we de mogelijkheden laten zien en heb je uitgebreid de tijd om de fiets te ervaren. Neem voor meer informatie contact met ons op via het telefoonnummer +31(0)541-572472 of e-mail ons via info@hukabikes.be. Wij adviseren je graag!

Terug naar blog overzicht

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs