Blog |

“Ik ben altijd al dol geweest op fietsen. Hoezo gehandicapten fiets?”

Behindertenfahrrad

Fietsen dient voor iedereen mogelijk zijn. Vanuit Huka produceren we een breed scala aan fietsen, ook wanneer je een fysieke of geestelijke uitdaging hebt! Neem als voorbeeld Jurjen. Jurjen (24), heeft het syndroom van Down en is sinds kort de trotse eigenaar van de driewielfiets Cortes. Al jaren is fietsen zijn passie, alleen voelde hij zich nooit zo prettig op zijn oude driewieler. Zijn oudere driewieler werd namelijk al snel geassocieerd met een gehandicapten fiets.

Welke mogelijkheden zijn er?

De fietsen die voorheen als gehandicapten fietsen werden geassocieerd worden steeds meer als een gewone fiets beschouwt. Hierbij kan je denken aan een driewielfiets of duofiets. Echter vanwege het feit dat naast de mensen die met een fysieke of mentale uitdaging te maken ook steeds meer senioren gebruik maken van aangepaste fietsen zie je dat dit beeld verandert. Een gehandicapten fiets is daardoor niet meer de juiste benaming. Bovendien zijn er tegenwoordig ook aangepaste fietsen voor gehandicapten te koop die voorzien zijn van een geavanceerd design. Je mag dan ook gezien worden op een driewielfiets of duofiets!

Dit is ook wat je ook terugziet bij de fietscollectie van Huka. Wij hechten naast de functionaliteiten die je mag verwachten van onze fietsen veel waarde aan het Dutch design. De associatie met een gehandicapten fiets wordt daardoor minder gemaakt. Je mag gezien worden op onze fietsen!

Ga naar driewielfiets collectie
Ga naar duofiets

Gehandicapten fiets als term niet meer van deze tijd

Uiteraard begrijpen we dat mensen met een fysieke of mentale beperking het (zoek)woord gehandicapten fiets gebruiken, omdat dit in de volksmond nog een bekende term is. Uiteraard leveren we gehandicapten fietsen zoals de driewielfiets, rolstoelfiets of duofiets. Daarnaast hebben de gehandicapten fietsen in ons assortiment ook de gebruikelijke functionaliteit. Echter praten we liever over een uitdaging en kijken we samen met jou naar wat er mogelijk is om weer zelfstandig en veilig te kunnen fietsen. De mogelijkheden om jouw fiets samen te stellen zijn zeer divers. Er zijn verschillende onderdelen en accessoires om jouw fiets mee uit te voeren.

Zo ook bij Jurjen. Voor zijn driewielfiets is er enig maatwerk verricht om zijn fietsgenot zo optimaal mogelijk te maken. Standaard is de Cortes van Jurjen is voorzien van een ergonomische zit en Dutch Design, waardoor de fiets nauwelijks nog geassocieerd wordt met een gehandicapten fiets. Je mag gezien worden op een Cortes!

Ga naar rolstoelfiets
Ga naar tandem collectie

Ik ben altijd al dol geweest op fietsen. Hoezo een fiets voor gehandicapten?”

“Ik ben altijd al dol geweest op fietsen, maar op een gegeven moment is fietsen op een driewielfiets niet meer leuk. Mensen hoor je onderweg fluisteren en maken soms vervelende opmerkingen naar je. Ik wou graag weer fietsen zonder hierover na te denken en als het lekker weer is wil ik naar buiten om te fietsen. Na diverse driewielfietsen uitgeprobeerd te hebben moest de driewielfiets Cortes het worden. Het zitcomfort van de gehandicapten fiets is perfect en ik heb hem helemaal naar eigen wens samengesteld. Maar eigenlijk praat ik liever over een gewone fiets, want het biedt mij zoveel plezier. Hoezo een gehandicapten fiets? Ik hoef me dus niet meer te schamen als ik onderweg ben. Iedereen verdient zo’n fantastische fiets!”

Meer weten over de mogelijkheden van een gehandicapten fiets?

Wil je meer informatie ontvangen over onze fietsen die, steeds minder, in de volksmond nog als gehandicapten fiets wordt beschouwd? We vertellen je graag over de mogelijkheden. Een gratis proefrit maken behoort tot de mogelijkheden. Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl.

Terug naar blog overzicht

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs