Blog |

Kindertandem kopen? Zo doe je een goeie aankoop!

Is je zoon of dochter niet in staat om te fietsen op een normale fiets door een aangeboren handicap of vanwege bijvoorbeeld een auto-ongeluk? Een kinder tandem is dan een mooie manier om mobiel te blijven en samen eropuit te gaan in de buitenlucht. Een kinder tandem heeft hetzelfde uiterlijk als een normale tandem. Echter kan deze variant compleet worden afgestemd op jullie situatie. Maar voor het zo ver is geven we je een aantal tips in het stadium wanneer je een kinder tandem overweegt te kopen. In dit blog vertellen we je daar meer over.

Kinder tandem wordt ook wel therapeutische tandem genoemd

De kindertandem wordt ook wel de therapeutische tandem genoemd. Bij Huka heb je de modellen Copilot en Copilot 3. Bij de Copilot 3 is de tandem voorzien van een derde wiel voor passagiers met een vermindert evenwichtsgevoel of die extra beweeglijk zijn. De ouder of verzorger neemt plaats aan de achterzijde voor het optimale zicht op de passagier en het verkeer. Dat is één van de voordelen van een kinder tandem van Huka ten opzichte van een reguliere tandem. Samen trappen jullie de pedalen rond van de tandem, terwijl jullie de mooiste gebieden uit de omgeving verkennen. Ook is het mogelijk om de mee-trapfunctie instelbaar te maken.

Ga naar de kindertandems van Huka

Adviesgesprek over kinder tandem

Een goede service is essentieel en voor ons vanzelfsprekend. Om tot een goede keuze te komen raden we je aan om vooraf je te laten informeren over de mogelijkheden. Dit kan door een adviesgesprek bij ons aan te vragen, waarbij we samen kijken naar jullie situatie en daarbij een oplossing te zoeken die zo goed mogelijk aansluit bij jullie situatie. Er zijn verschillende mogelijkheden qua onderdelen en accessoires om de kinder tandem uit te rusten, zodat jullie op een comfortabele en veilige manier eropuit kunnen .

Copilot zijaanzicht tandem copilot 3 zijkant

Proefrit aanvragen tandem kinderfiets

Een andere methode om een goed gevoel te krijgen bij de kindertandem, is het aanvragen van een proefrit. Onze dealers zetten graag een kindertandem voor jou en je zoon of dochter klaar, zodat je echt ‘feeling’ kunt krijgen met het gebruik van de kinder tandem. Bel gerust naar één van onze dealers en maak een afspraak op een moment die bij jou past. Niet alle Huka dealers hebben de kindertandem in de showroom. Uiteraard kunnen wij er samen met de dealer ervoor zorgen dat dit geregeld wordt.

Huren kinder tandem

Een andere manier om te ervaren of de kindertandem het gewenste vervoersmiddel is, is het huren van een exemplaar. Naast het fietsen in je eigen omgeving, zijn er in Nederland veel recreatieve gebieden waar je eropuit kunt trekken met een kinder tandem waar je tijdelijk een beroep op kunt doen. Dit is een relatief laagdrempelige manier om kennis te maken met een tandem kinderfiets. Ben je hierin geïnteresseerd? Vraag vooraf bij ons naar de mogelijkheden waar de Copilot en/ of Copilot 3 te huur is.

Terug naar blog overzicht

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs