Blog |

Met de Cortes de Grand Ballon op!

We reisden afgelopen maand af naar Tilburg. Hier woont de fanatieke Ireen van de Voort (56) die in mei voor het goede doel de Grand Ballon gaat beklimmen met de driewielfiets vanuit Tilburg. Wat een fantastisch initiatief! Ze vertelt je tijdens dit verhaal graag waarom ze meedoet en welke voorbereidingen ze gaat treffen de komende periode.

Positieve invloed op je geest en gestel

Bij aankomst thuis in Tilburg zat ze middenin de voorbereidingen naar de aanloop van pakjesavond en kerst. Tussen haar creatieve handwerken vertelde ze enthousiast over het avontuur dat ze aangaat op de Grand Ballon en de reden waarom ze het doet. “Ik was wederom op zoek naar een nieuw uitdagend doel en ik wil graag het sporten voor mensen met een beperking promoten. Het is bewezen dat bewegen een positieve invloed heeft op je geest en je gestel.”

Totdat ik twee herseninfarcten kreeg

“Voorheen werkte ik met veel passie als zorgcoördinator Orthopedie. Mijn werk was mijn lust en mijn leven, totdat ik twee herseninfarcten kreeg. Onder andere mijn slechte geheugen, teveel prikkels en de vermoeidheid zorgden ervoor dat ik niet meer instaat was om mijn werk te kunnen doen. Enorm frustrerend was dit. Ik moest op zoek naar een nieuwe invulling van de dag.”

“Tijdens mijn revalidatie na het tweede infarct kwam ik in contact met OmniSportief. Deze stichting maakt het mogelijk weer te kunnen sporten (aangepast en op maat), met een chronische aandoening, zoals hersenletsel, MS of overwicht. Ik omarm de denk- en werkwijze van OmniSportief en daarom ben ik nu actief bij de stichting. Ik heb de tak Omni Wandel voor een deel onder mijn hoede en ik word actief als bestuurslid. Met plezier wandelen we verschillende afstanden. OmniSportief is ook het goede doel waarvoor ik mij inzet tijdens de klim van de Grand Ballon.“

De aanloop naar de Grand Ballon met de driewielfiets vanuit Tilburg

“Inmiddels ben ik samen met mijn maatje Isolde gestart met de voorbereidingen voor de Grand Ballon. Het doel is om zoveel mogelijk kilometers te maken met de Cortes inclusief een aantal klimmen. De kilometers die ik maak mijn met driewielfiets in Tilburg zijn er niks bij. Natuurlijk draagt elke rit hier in de omgeving bij aan extra’s kilometer. Met het heeft weinig effect op de training om de Grand Ballon te beklimmen. We zijn onlangs gestart met trainen in de omgeving van de ‘Zeven Heuvelen’ rondom Nijmegen. Het viel met bakken uit de lucht en het waaide flink. Een pittige tocht. Dit beloofd wat voor de komende periode dacht ik. Maar ik heb er enorm veel zin in!”

Ik ga boven komen met de Cortes. Hoe dan ook!”

Doordat ik overgevoelig ben voor prikkels en suikerziekte heb, maakt dat het trainen voor mij extra pittig. Ik verwacht dan ook dat het zwaar gaat worden om in mei de Grand Ballon te gaan beklimmen. We krijgen te maken met stijgingspercentages van 9%. Maar ik ben behoorlijk competitief ingesteld. Ik ga boven komen met de Cortes. Hoe dan ook!”

Het is niet de eerste keer voor Ireen dat ze meedoet. Vorig jaar ging ze met de racerunner de Mont Ventoux op en dit jaar heeft ze de Grand Ballon lopend beklommen. Komend jaar staan er verschillende trainingen op het programma. In januari zal ze in Limburg meerdere routes met de driewieler Cortes gaan fietsen waaronder waarschijnlijk een gedeelte van de Amstel Gold race route. We zullen tegen die tijd weer een nieuw verhaal plaatsen over Ireen.

Ga naar de Cortes

Ireen van de Voort Cortes

Terug naar blog overzicht

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs