Blog |

Optimale conditie in herfst en winter

De koudere maanden van het jaar komen er binnenkort als het goed is weer aan. Ook al zien we dat op dit moment nog niet terug in de temperaturen. Toch willen we je graag 4 tips geven hoe je ervoor zorgt dat jouw Huka fiets ook in de koudere periode van het jaar in optimale conditie blijft. In dit artikel gaan we hierop in.

 Tip 1: geeft extra zorg aan de accu en oplader

  • De temperatuur heeft grote invloed op de gesteldheid van de accu. Een lagere temperatuur zorgt doorgaans voor een verminderde capaciteit. Zodoende zal de actieradius ook afnemen. Houdt ongeveer rekening met gemiddeld 20% minder actieradius t.o.v. de zomermaanden. Dit geldt voor alle e-bikes, ongeacht welk merk accu of fiets je gebruikt.
  • Voor het behoud van de accu raden wij bij temperaturen van minder dan 5 graden Celsius de accu binnen te halen, wanneer je geen gebruik maakt van de fiets. Tevens adviseren wij je ook aan om bij deze temperaturen de accu binnen op te laden.
  • Fietst u een langere tijd niet, dan raden we aan om de accu niet leeg op te bergen en daarnaast de accu eens in de 3 weken op te laden. Berg je de accu leeg op, dan werkt het een diepontlading in de hand. Een diep ontladen accu kan helaas niet meer opgeladen worden worden en dien je daardoor sneller te vervangen. Helaas komt in deze omstandigheden de garantie van de accu te vervallen. Meer informatie over het opladen van de accu tref je in de aangeleverde gebruikershandleiding.

Tip 2: Controleer extra je bandenspanning

Als het kouder wordt kan de bandenspanning afnemen. We raden je daardoor aan om voor gebruik de bandenspanning extra te controleren en indien gewenst de banden op te pompen.

Tip 3: Blijf goed zichtbaar

Zorg dat je goed zichtbaar bent in het verkeer. Controleer de verlichting, voordat je deelneemt in het verkeer in het donker. Afhankelijk van de omgeving waar je in het donker fietst, kan het wenselijk zijn om extra zichtbaar te zijn.

Tip 4: Gebruik een beschermhoes

Uiteraard is jouw Huka fiets bestand tegen regen. Om jouw Huka fiets in optimale conditie te houden, bevelen wij een beschermingshoes aan wanneer de Huka fiets regelmatig buiten staat. Of wanneer het helaas niet mogelijk is om de fiets binnen te stallen. De waterdichte beschermhoes heeft een ademende werking, waardoor vocht beter gereguleerd kan worden.

Wil je meer informatie ontvangen over hoe je jouw Huka in optimale conditie houdt? Lees dan uw handleiding of neem contact op met uw dichtstbijzijnde dealer.

Terug naar blog overzicht

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs