Blog |

Samen genieten op een Huka tandem fiets voor gehandicapten

tandem fiets voor gehandicapten

Wil je samen eropuit en genieten van mooie fietstochten? Lees dan in dit artikel meer over de Copilot tandem fietsen van Huka. De passagier ervaart de meeste beleving en de hoofdbestuurder heeft het overzicht! Zodoende zijn de tandems uit de Copilot serie ook geschikt als tandem fiets voor gehandicapten.

De voordelen van Huka Copilot fietsen in het kort

Huka heeft twee tandems voor gehandicapten fietsen in de collectie: de Copilot en de Copilot 3. Beide zijn leverbaar in een ouder-kind combinatie of een begeleider-volwassenen combinatie. Daarnaast kunnen de tandems door verschillende accessoires en onderdelen worden aangepast zodat deze volledig aansluit op jullie situatie. Net als alle andere fietsen van Huka is onze tandem collectie voorzien van Dutch Design. Beide Copilots zijn geschikt als tandem fiets voor gehandicapten. De Copilot 24 inch is bijvoorbeeld geschikt voor een kind vanaf 4 jaar in combinatie met een volwassene en de Copilot 26 inch is inzetbaar voor twee volwassenen. Andere combinaties zijn ook mogelijk als tandem fiets voor gehandicapten. Dit is natuurlijk afhankelijk van de situatie.

Bekijk onze tandem fietsen voor gehandicapten

Waarom is de Huka tandem fiets voor gehandicapten geschikt?

Bij de Copilot zit de hoofdbestuurder achterop die zodoende de controle heeft over wat zich afspeelt in het verkeer en een goed zicht heeft op de passagier. Doordat de passagier voorop zit heeft de passagier hierdoor de beste beleving. Wil je de passagier actief of passief mee laten meetrappen? De mate waarin de passagier moet meetrappen is instelbaar en het stuur kan in de mee-stuur-positie worden geplaatst. Zodoende kan de passagier actief meedoen en behoudt de begeleider altijd de controle.

Nog meer stabiliteit met de Copilot 3

Wil je dezelfde voordelen ervaren van de Copilot en heb je behoefte aan meer stabiliteit? Dan is de Copilot 3 een goede oplossing voor jullie! Door het derde wiel ligt de nadruk op de stabiliteit bij deze tandem fiets voor gehandicapten. Wanneer de passagier bewegelijk is of moeite heeft met op- en afstappen is deze tandem voor gehandicapten zeer geschikt. Bij stilstand kan zowel de hoofdbestuurder als de passagier blijven zitten en worden valrisico’s tot een minimum beperkt.

Elektrische ondersteuning

Onze beide Copilot modellen zijn verkrijgbaar met een hulpmotor. Voor de hoofdbestuurder (en eventueel passagier) kost het door de trapondersteuning zodoende minder inspanning om te trappen. Dit maakt onze tandem fiets voor gehandicapten zeer geschikt voor de langere fietstochten waarbij je minder snel vermoeid raakt. De trapondersteuning is geruisloos en heeft ook opstarthulp. Dit betekent dat je tot 6 kilometer per uur kunt opstarten zonder te trappen. Hierdoor is het nog makkelijker om in beweging te komen!

Meer fietsplezier voor twee bij Huka

Naast een Copilot tandem fiets voor gehandicapten heeft Huka een groter aanbod tweepersoonsfietsen. Zo fiets je op onze duofiets Orthros  naast elkaar voor gezellige fietstochten. Net als bij de Copilot heeft de hoofdbestuurder de controle en kan de passagier genieten van de omgeving. Bij de Orthros heb je eveneens de optie om de passagier actief, passief of niet te laten mee trappen. Wil je samen eropuit met de unieke combi van een fiets en rolstoel ineen? Dan is onze rolstoelfiets Diaz een optie. Eenmaal aangekomen op bestemming kan je de rolstoel gemakkelijk loskoppelen en deze eventueel als begeleider voortduwen.

Vragen over een tandem fiets voor gehandicapten?

Wil je meer informatie over de tandem fiets voor gehandicapten? Of heb je interesse in een gratis proefrit op één van onze Huka fietsen? Maak kennis met de mogelijkheden! Neem contact op met jouw dichtstbijzijnde dealer of bel ons via het telefoonnummer  +31(0)541-572 472 of stuur een e-mail naar info@hukabikes.be.

Terug naar blog overzicht

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs