Blog |

Tips om te leren fietsen op een invalide fiets

behindertengerechten Fahrrad

Mensen die voor het eerst op een invalide fiets fietsen moeten meestal even wennen. Op een gewone fiets heb je een bepaalde balanstechniek aangeleerd die niet te vergelijken is met een aangepaste fiets. In dit artikel geven we jou een aantal tips die je kunnen helpen om soepel en eenvoudig te kunnen leren fietsen op een driewieler voor volwassenen.

Tip 1: Kies een invalide fiets die bij jou past

Belangrijk is om rekening te houden met jouw ongemakken, zodat de fiets je ondersteunt en je een veilig en comfortabel gevoel geeft. Wanneer dit niet het geval is, kan dit jou belemmeren om ontspannen te kunnen fietsen. Zorg er daarnaast voor dat het zadel, stuur en ondersteunende opties op de juiste manier (en hoogte) zijn afgesteld door jouw fietsspecialist.

Maak gratis een proefrit

Ga naar alle driewielfietsen

Tip 2: Ontspan je op een invalide fiets

Probeer je zo veel mogelijk te ontspannen en niet teveel na te denken over het fietsen zelf. De driewieler fiets geeft jou de balans, waardoor je over het algemeen geen zorgen hoeft te maken dat je valt van een invalide fiets. Blijf rechtop zitten, hang niet in de bochten en houd je knieƫn zoveel mogelijk bijeen. Indien het lastig voor je is om rechtop te zitten, kunnen andere hulpmiddelen jouw driewieler fiets ondersteunen. Denk hierbij aan armsteunen of een lage zit (ligfiets driewieler).

Tip 3: Start met een lage snelheid

Om het fietsen op een invalide fiets eigen te maken, raden we je aan om te starten met een lage snelheid en als het kan zonder trapondersteuning, zodat je de driewieler fiets eerst leert kennen. Geef jezelf hiervoor rustig de tijd en zet de fiets op de parkeerrem zodra je op- of afstapt.

Meer informatie ontvangen over invalide fiets?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel over een invalide fiets of ben je van plan een driewieler voor volwassenen te kopen? Huka heeft een breed assortiment aan o.a. driewielfietsen voor volwassenen, aangepaste kinderfietsen en rolstoelfietsen. Wij vertellen je graag over de mogelijkheden! Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of e-mail ons via info@huka.nl.

Terug naar blog overzicht

Invalide fiets

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs