Blog |

Uitgelicht: 3 varianten van de invaliden fiets die geschikt is voor jouw kind!

fahrräder für behinderte

Als vader en moeder van een kind met een handicap, kun je je best zorgen maken over een te afwijkend leven ten opzichte van hun leeftijdsgenoten. Dankzij meerdere varianten van een invaliden fiets die Huka heeft ontwikkeld kunnen deze kinderen toch met hun leeftijdsgenoten spelen. Deze invaliden fiets heeft twee of drie wielen en zorgt voor een stabiele fietshouding, zodat de gebruiker niet zal omvallen. Elke invaliden fiets van Huka is uitgebreid te configureren, zodat deze aansluit op de wensen die je voor ogen hebt. Bevind je je in de oriënterende fase? In dit blog laten we drie opties van de invaliden fiets de revue passeren.

Aangepaste kinderfiets AT: een stabiele mindervalide fiets

De aangepaste kinderfiets AT is een mindervalide fiets waar je op vertrouwen kunt. Deze invaliden fiets heeft een lage instap, zodat jouw kind zelfstandig op- en af kan stappen. De AT-fiets is zeer stabiel en draaibaar, waardoor bochten gemakkelijk genomen kunnen worden. De Shimano rollerbrakes, een versnellingsnaaf van hetzelfde merk, banden die niet lek kunnen raken en een AXA veiligheidsslot, zijn stuk voor stuk attributen die bijdragen aan het succes van de mindervalide fiets.

Bij Huka verkopen we twee varianten van de AT: de AT-A- en AT-B-variant. De AT-A-variant wordt doorgaans ingezet voor kinderen tot 5 jaar. De AT-B-variant is voor de wat oudere kinderen en kan tevens voorzien worden van trapondersteuning.

Invaliden fiets

Ga naar AT-fiets

De tandem: een unieke invaliden fiets

Ervaart jouw kind problemen met zelfstandig fietsen, wil je samen van de buitenlucht genieten en vind je het zonde om avonturen alleen maar binnen in de auto te beleven? Kijk dan eens naar de tandem van Huka, een fiets voor mindervaliden die je overal mee naartoe neemt. De tandem kan voorzien worden van elektrische ondersteuning, De begeleider heeft hierbij een optimaal zicht op de bijrijder. zodat het trappen nog gemakkelijker wordt. Eveneens heb je de mogelijkheid om de mee-stuur-functie als de mee-trapfunctie voor de passagier in te stellen bij de Copilot tandem. Een perfecte invaliden fiets voor als je de tijdens de rit wilt wisselen van qua functie! Is jouw zoon of dochter beweeglijk en heeft hij of zij last van een verminderd evenwichtsgevoel? Overweeg dan de tandem Copilot 3 die voorzien is van drie wielen

Ga naar tandem fiets

Rolstoelfiets: een multifunctionele invaliden fiets

De laatste invaliden fiets die we uitlichten in dit blog, is de rolstoelfiets. Qua uiterlijk totaal afwijkend van de AT- en tandemserie, maar minstens zo functioneel. Op het eerste oog lijkt de rolstoelfiets op een gewone rolstoel, maar dan geïntegreerd in de fiets. Terwijl je kind zich vermaakt  tijdens de fietsrit, trap jij als ouder of begeleider de pedalen rond, al genietend van het plezier dat hij of zij heeft. De afkoppelbaarheid van de fiets is een belangrijke reden voor de populariteit van de invaliden fiets, want het fietsgedeelte kan eenvoudig losgekoppeld worden. Na de fietstocht duw je het rolstoeldeel als wandelwagen gewoon verder, maar dan al lopend. Ideaal!

Ga naar rolstoelfiets

Terug naar blog overzicht

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs