Blog |

Waarom een revalidatiefiets?

spezialfahrrad

Sommige mensen moeten een drempel over om een revalidatiefiets aan te schaffen. Ze schamen zich of denken met weemoed terug aan de tijd voor hun operatie. Graag helpen we je deze drempel over. Een revalidatiefiets biedt namelijk veel kansen en inmiddels zijn deze zo ver ontwikkeld, dat je er echt mee thuis kan komen vanwege het Dutch Design uiterlijk. In dit blog vertellen we je meer over de mogelijkheden van een revalidatiefiets. 

Sneller conditioneel sterker

Een zware kruisbandblessure of ernstig hoofdletsel is uiteraard iets dat je niemand gunt. Herstellende na een langdurige of kortdurige periode komt er een moment dat je weer zo zelfstandig mogelijk kan worden. Een onderdeel om dit te realiseren is door ervoor te zorgen dat je spierkracht opbouwt met behulp van een revalidatiefiets. Hoe sneller je dit op een verantwoorde manier oppakt, hoe sneller je conditioneel sterker zult worden. Uiteraard in overleg met jouw behandelend arts, ergo- of fysiotherapeut.

Doorbreek het taboe met revalidatiefiets

Jarenlang rustte er een taboe op een revalidatiefiets, omdat men de nodige vooroordelen onder ogen moest komen. Met name het uiterlijk was een grote drempel voor velen. Vanuit Huka streven we ernaar dat onze fietsen comfortabel fietsen en er ook goed uit zien! Tijdens de ontwikkeling van de fietsen is Dutch Design een belangrijk uitgangspunt dat je terugziet bij onze revalidatiefietsen. Het grote voordeel is dat als je blijft fietsen je jouw spierkracht traint, fitter blijft en je gemakkelijker onder de mensen komt. Dit heeft een positief effect op je gezondheid.

Hippe modellen

Met de diversiteit aan Huka fietsen die gekenmerkt worden door een hippe uitstraling is er altijd een Huka revalidatiefiets die bij je past. Ons assortiment is rijk aan verschillende fietsen die afgestemd kunnen worden op jouw wensen. Ga je voor een tandem, driewielfiets of duofiets? Geen probleem! Je hebt tevens de mogelijkheid om de gewenste fiets vrijblijvend te ervaren door middel van een proefrit.

revalidatiefiets

Weinig inspanning met revalidatiefiets

Afhankelijk van jouw wensen maken we de fiets, zodat deze zo goed mogelijk op je is afgestemd. Naast de standaard uitvoering zijn er verschillende onderdelen en accessoires die we het makkelijker voor je kunnen maken om comfortabeler te fietsen. Denk hierbij aan verschillende voetondersteuningsmogelijkheden, een stokhouder of rugsteun. Tevens kan jouw Huka voorzien worden van trapondersteuning, waardoor het weinig inspanning kost om te gaan fietsen. Zie je jouw revalidatiefiets graag in jouw favoriete kleur? Ook dat is mogelijk. We kunnen jouw Huka in bijna alle RAL kleuren leveren.

Heb jij vragen over een revalidatiefiets of ben je geïnteresseerd om een proefrit te maken? Neem dan contact met ons op! We kunnen een afspraak maken bij ons in Oldenzaal, bij jouw dichtstbijzijnde dealer of bij jou thuis. Ben je nog onder behandeling bij een revalidatiecentrum, dan is het ook mogelijk om daar een afspraak te maken. Je kan ons bereiken op het telefoonnummer +31(0)541-572 472 of stuur een e-mail naar info@hukabikes.be.

Terug naar blog overzicht

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs