Blog |

Zo stap je veilig op een elektrische 3 wieler fiets!

e dreirad dreirad e bike

Als je altijd gewend geweest bent om te fietsen op een tweewieler, dan kan het in het begin wennen zijn om je tochten op een elektrische 3 wieler fiets te maken. Een elektrische 3 wieler fiets vergt minder balans van je, maar vraagt wel van je om een beroep te doen op andere kwaliteiten. Aangezien Huka je van begin tot eind wilt helpen met het krijgen van een goed gevoel bij de elektrische 3 wieler fiets, bespreken we in dit blog wat stappen om comfortabel gebruik te maken van deze aangepaste fiets.

Check je 3 wieler fiets

Voordat je veilig weg kunt fietsen op de 3 wieler fiets, is het belangrijk om aandacht te hebben voor een aantal zaken. Controleer of het zadel van de driewieler staat afgesteld op jouw hoogte. Check of de rem goed werkt en of parkeerrem goed staat afgesteld, zodat de fiets niet wegrolt zodra je op de stoel of zadel gaat zitten. Deze twee checks zijn essentieel om prettige fietstochten in het verschiet te hebben.

Opstappen bij de 3 wieler fiets met trapondersteuning

Opstappen bij de 3 wieler fiets met trapondersteuning gaat iets anders aan dan bij een reguliere fiets. Neem plaats aan een kant van je elektrische 3 wieler fiets en plaats het been aan de binnenzijde over het laagste gedeelte van het frame van de fiets. Nu kun je op het zadel of het zitje plaatsnemen. Kijk recht vooruit en neem zo’n houding aan dat je schouders prettig voelen. Maak wat bewegingen naar links en rechts, zodat je merkt dat je veilig en stabiel zit.

Ga naar de driewielfietsen van Huka

sportieve driewieler volwassenenDriewieler City zijaanzicht

Wegfietsen

Nu het voorwerk erop zit, is het tijd om weg te fietsen. Haal de parkeerrem van de parkeerstand af en kijk achterom, zodat je zeker weet dat je klaar bent om te gaan. Na de eerste omwentelingen, loont het om direct de remmen in te knijpen. Op die manier weet je hoe het voelt om plotseling tot stilstand te komen. Houd ook in gedachten dat je de voeten te allen tijde op de pedalen houdt, zodat je je evenwicht behoudt en de pedalen niet achter tegen je hielen aan komen. Tijdens het fietsen is het van belang dat je je lichaam niet mee laat sturen. Balans houden is namelijk niet nodig. Blijf altijd zo recht mogelijk boven de fiets zitten, de driewielfiets constructie doet haar werk, alleen door sturen met je armen bepaal je de juiste richting.

Terug naar blog overzicht

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs