Blog |

5 meest gestelde vragen over onze duofiets met ondersteuning

Duofiets voor ouderen

Vind je het leuk om fietstochten te maken? En is het fietsen op een tweewieler niet mogelijk? Dan kan onze duofiets met ondersteuning de uitkomst zijn. Ook voor beweeglijke passagiers is de duofiets met ondersteuning zeer geschikt. In dit artikel geven we antwoord op de meest gestelde vragen over onze duofiets Orthros. Fietsen is leuk, samen fietsen is nog leuker!

1. Wat is een duofiets?

Een duofiets is een driewielfiets waarbij je met twee personen naast elkaar zit. Bij Huka is dat de duofiets Orthros. Door onze ingenieuze constructie met drie wielen is de wegligging zeer stabiel. Een persoon stuurt en trapt. Dankzij de unieke diagonale zitpositie verstelling van de Orthros ben je in staat om altijd de ideale fietshouding aan te nemen, ongeacht de gebruiker. Daarnaast is het mogelijk om de passagier actief, passief of niet te laten meetrappen. Dit wordt ook wel de social bike van Huka genoemd omdat het gemakkelijk is om gezellig een praatje te maken tijdens het fietsen.

2. Hoe werkt een duofiets met ondersteuning?

Bij de duofiets met ondersteuning is de duofiets Orthros voorzien van krachtige Bafang trapondersteuning. Met dit elektrische trapondersteuning systeem fiets je nog gemakkelijker en comfortabeler. De hoofdbestuurder heeft hierbij de controle over de fiets en is diegene die bepaald naar welke kant er gestuurd wordt. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de passagier actief, passief of niet te laten meetrappen. Zo kan je de passagier bijvoorbeeld in het begin laten meetrappen en zodra het uithoudingsvermogen vermindert passief laten meetrappen.

3. Wat zijn de voordelen van onze duofiets met elektrische ondersteuning?

De duofiets met elektrische ondersteuning is ideaal voor de langere fietsafstanden of wanneer de passagier beperkt of niet mee kan trappen. Ondertussen kan de passagier optimaal genieten van de omgeving en houdt de hoofdbestuurder het overzicht in het verkeer. Doordat je naast elkaar zit is een gezellig praatje gemakkelijk gemaakt. Het leuke is dat je op dezelfde hoogte en afstand je omgeving ziet, waardoor je nog gemakkelijker elkaars ervaringen over de omgeving kan delen. Voor de passagier is de stoel op de duofietes Orthros draaibaar, zodat je nog gemakkelijker op- en af kunt stappen. Wanneer het voor jou niet (meer) mogelijk is om zelfstandig te fietsen, kan een duofiets met ondersteuning ervoor zorgen dat je weer kan genieten op de fiets. Zonder zorgen.

4. Kan de duofiets Orthros uitgebreid worden met verschillende opties?

Onze duofiets met ondersteuning is naar wens aan te passen met diverse opties en accessoires. Zo kunnen we extra ondersteuningen bieden zoals een voetensteun voor de passagier, voetenbakjes of een armsteunset. Het is tevens mogelijk om de bestuurdersstoel draaibaar te maken zodat op- en afstappen ook voor de hoofdbestuurder nog gemakkelijker gaat. Wil je de Orthros nog persoonlijker maken voor jou of jouw organisatie? Dat kan! Het is mogelijk om de duofiets in bijna elke RAL-kleur te laten leveren. Ook kijken we graag met je mee hoe we jullie gewenste duofiets multi-inzetbaar kunnen maken, indien dit relevant is.

Configureer jouw duofiets met ondersteuning

5. Kan ik een duofiets met ondersteuning uitproberen?

Het is mogelijk om de duofiets met ondersteuning gratis uit te proberen! Door ons uitgebreide dealernetwerk is er altijd een Huka dealer bij jou in de buurt waar je een proefrit kan maken op de duofiets Orthros. Het is tevens mogelijk om een proefrit bij jou thuis te maken wanneer het voor jou niet mogelijk is om naar een dealer locatie te gaan. Wil je meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op via het telefoonnummer +31(0)541-572 472 of e-mail ons via info@hukabikes.be voor meer informatie.

Terug naar blog overzicht

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs