Maak kennis met de collectie
Duofiets Orthros
Duofiets Orthros Dé social bike
 • Unieke diagonale zitpositie verstelling, zodat altijd de ideale fietshouding aangenomen kan worden.
 • Uiterst stabiel en wendbaar door de ingenieuze robuuste constructie, het differentieel en het lage zwaartepunt.
 • Zeer krachtige trapondersteuning. Ook zeer geschikt voor heuvelachtig terrein.
De voordelen

Mogelijkheden om duofiets geschikt te maken voor diverse personen

De Dutch Design duofiets van Huka beschikt standaard over een draaibare bijrijdersstoel. Op deze manier kan je gemakkelijk op- en afstappen. Ideaal voor mensen die minder mobiel zijn! Naast deze functionaliteit heb je de mogelijkheid om jullie duofiets voor ouderen breed inzetbaar te maken voor diverse personen. Jouw duofiets wordt zodoende multifunctioneel, waardoor het extra leuk is om eropuit te gaan! Hierbij kan je denken aan:

 • Heb je passagiers die een minder goede conditie hebben of waarbij het gewenst is dat de passagier tussentijds even een rustpauze neemt? Overweeg dan bij een duofiets kopen een instelbare vrijloop. Met de instelbare vrijloop is het mogelijk om de passagier actief, passief of niet te laten trappen. Je past de gewenste stand aan tijdens het fietsen.
 • De duofiets van Huka kan worden uitgevoerd met een trapondersteuning. Ideaal voor de langere fietstochten, wisselende weersomstandigheden onderweg of wanneer de passagier niet altijd in staat is om actief mee te trappen.
 • Je hebt de mogelijkheid om de passagier te laten rusten door zijn/ haar benen op de voetenplank te plaatsen tijdens het fietsen. Deze voetenplank is inklapbaar, zodat je ten alle tijden de situatie tijdens of na de fietstocht kan veranderen.
 • De sturen en zitting zijn in hoogte-, hoek en in diepte instelbaar, zodat de juiste zithouding kan worden aangenomen. Laat de mooie fietsrit maar beginnen!
 • Daarnaast is het mogelijk om de duofiets Orthros te voorzien van een 3-versnellingsnaaf voor de passagier. Dit biedt je de mogelijkheid om individueel je eigen versnelling te fietsen die voor jullie beide prettig voelt.
 • Wens je graag tussentijds even te stoppen om een terrasje te pakken of een kleine boodschap te doen? En is daarbij de passagier minder mobiel? Neem dan de wandelstok of rollator mee op de duofiets Orthros. Je hebt namelijk de mogelijkheid om een stokhouder of rollatorhouder op de duofiets mee te nemen.

Dit is een greep uit de mogelijkheden die je hebt om de duofiets ouderen geschikt te maken voor jullie situatie. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Configureer dan de duofiets met behulp van de configurator op onze website waar je de beschikbare onderdelen en accessoires aantreft. Of neem contact met ons op.

Configureer de Orthros

Klantervaringen
Op een warme zomerdag in juli waren we te gast bij het Seniorenkabinet in Langeveen. We kwamen hier..
Klantervaringen
Met 72 bewoners maakt Sint Jozef in Weerselo – onderdeel van Zorggroep Sint Maarten –..
Klantervaringen
Fietsmaatjes, een Oerhollands initiatief, waarbij dagelijks meerdere mensen de mogelijkheid krijgen..
Klantervaringen
Verpleeghuis Het Borsthuis in Hengelo organiseert veel activiteiten in het kader van het welzijn van..
Configureer

Duofiets ouderen & veiligheid

De duofiets Orthros voldoet aan alle veiligheidsmaatregelen die jullie je wensen om veilig en stabiel de weg op te gaan. We hechten veel waarde aan het veiligheidsaspect. Zo is de duofiets, ook wel duo driewieler of tandem fiets naast elkaar genoemd, voorzien van het volgende:

 • Een afneembare accu met slot, indien je kiest voor een duofiets met trapondersteuning. Ideaal wanneer je de duofiets een langere tijd buiten laat staan. Een bijkomend voordeel is dat je de accu op een gewenste locatie oplaadt om de accu in optimale conditie te houden.
 • De Orthros is voorzien van diepte instelbare, stevige kunststof zitschalen. De zitkussen zijn geïntegreerd, vast gemonteerd (voorkomt diefstal of verlies), waterafstotend en voorzien van zeer comfortabel schuim.
 • De duofiets ouderen is voorzien van weinig kwetsbare onderdelen. Gevoelige onderdelen van de Orthros zijn goed afgedekt, zoals de kettingafscherming en de afdekkap boven de aandrijfnaaf.
 • Een degelijk AXA slot.
 • De brede anti-lekbanden zorgen voor een goede grip op de weg. Dit maakt het mogelijk om op diverse ondergronden te fietsen. Een rit op een landweg is goed te maken.
 • Daarnaast heb je de mogelijkheid om de duofiets te voorzien van bijvoorbeeld een rolgordel of een opklapbare armsteunset.

Vraag een adviesgesprek aan

Duo fiets verkrijgbaar in elke gewenste RAL kleur

Wil je graag fietsen in de huisstijlkleuren van jullie organisatie? Overweeg dan om het frame van de duofiets Orthros te laten coaten in deze kleur. Tegen een meerprijs kan je in elke gewenste RAL kleur jullie duofiets persoonlijk maken. Niets is te gek!  Je hebt de keus uit alle klassieke RAL-kleuren

Maak een gratis proefrit duofiets ouderen

Overweeg je om een duofiets voor ouderen aan te schaffen? Maak dan gratis een proefrit bij jouw dichtstbijzijnde Huka dealer of kom langs bij ons Experience center in Oldenzaal. We adviseren je op basis van jullie situatie en vertellen je graag over de mogelijkheden. Zijn er meerdere mensen betrokken bij de aanschaf van de duofiets? Geen probleem. Het is mogelijk om een afspraak bij jullie op locatie te maken. We nemen de duofiets dan mee en adviseren je graag. Neem voor meer informatie contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)541-572 472 of vul onderstaand formulier in. E-mailen kan ook via info@hukabikes.be.

Een vrijblijvend advies ontvangen? We staan voor je klaar.

Het adviesgesprek kan plaatsvinden bij jou thuis, bij de dichtstbijzijnde dealer of bij ons Experience center in Oldenzaal. Neem contact met ons op.

Contactformulier