Blog |

Vijf tips over het kopen van een driewieler gehandicapten

elektro dreirad aus holland

Wil jij graag zelfstandig genieten van de buitenlucht en zo lang mogelijk mobiel blijven? Huka heeft een uitgebreid assortiment aangepaste fietsen waarmee je er zelf op uit kunt, waaronder driewielers. Wanneer fietsen instabiel of onveilig voelt op een tweewieler, dan kan dit een mogelijke oplossing zijn. In dit artikel geven we je een aantal tips waar je op kan letten voordat je een driewieler voor gehandicapten aanschaft.

1. Kies een passend model

Een driewieler is onder andere ideaal voor wanneer je behoefte hebt aan meer stabiliteit. Door het derde wiel is het valrisico veel kleiner en hoef je niet af te stappen tijdens fietstochten. In ons assortiment hebben we drie verschillende fietsen die geschikt zijn als driewieler voor gehandicapten:

  • De sportieve stadsfiets: City
  • De krachtige elektrische driewieler: Cortes
  • De stoere en moderne driewieler: Vasco

Afhankelijk van jouw situatie en persoonlijke behoeftes kun je hier een keuze in maken. Elke fiets kan uitgebreid worden met extra ondersteuningen zoals andere pedalen die de voeten meer ondersteuning bieden of een aangepast stuur.

Bekijk hier het assortiment driewielers voor gehandicapten

2. Bepaal waarvoor je jouw driewieler gehandicapten gaat gebruiken

Het is belangrijk om na te gaan waarvoor je de driewielfiets wilt gebruiken. Is het om naar je werk te gaan, je boodschappen te doen of wil je langere fietstochten maken? Wanneer je dit doel voor ogen hebt, kun je bepalen welke ondersteuningen en accessoires op jouw driewieler gehandicapten wenselijk zijn. Denk aan de elektrische trapondersteuning of mogelijkheden voor extra bagageruimte.

3. Maak een proefrit

Ben je van plan om een driewielfiets aan te schaffen? We raden je aan om eerst verschillende modellen te ervaren, zodat je een betere indruk krijgt wat er mogelijk is. Het is bij Huka mogelijk om al onze driewielers uit te proberen. We kijken dan samen met jou naar jouw situatie en op basis daarvan kunnen we je adviseren welke fiets het beste bij jou aansluit. Dat kanop onze locatie in Oldenzaal of bij jouw dichtstbijzijnde dealer. Dankzij ons uitgebreide regionale dealer netwerk is er altijd een dealer bij jou in de buurt. Zij kunnen je adviseren tijdens een proefrit op een driewieler voor gehandicapten.

Plan een gratis proefrit

4. Met of zonder elektrische trapondersteuning

Wil je extra comfort ervaren tijdens het fietsen? Of voelt het fietsen te belastend? Overweeg dan de elektrische trapondersteuning. Dat zorgt ervoor dat de driewieler voor gehandicapten lichter trapt. Fietsen met tegenwind of over hellingen wordt kost je minder energie, waardoor het fietsen fysiek minder inspannend wordt. Je kan tevens meer genieten van de fietstochten én je belast je gewrichten en spieren minder. De Vasco en Cortes worden standaard geleverd met elektrische trapondersteuning. Bij de City is de trapondersteuning optioneel.

5. Informeer of je in aanmerking komt voor een vergoeding

Heb je een indicatie vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg)? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een vergoeding voor de aanschaf van een driewieler voor gehandicapten. Jouw gemeente heeft een WMO loket die je kan informeren hierover. Op basis van een medische indicatie kun je ook in aanmerking komen voor een Persoonsgebonden Budget (PGB). Je krijgt dan een bedrag tot je beschikking waarmee je zelf een geschikte  fiets kan kiezen. Informeer bij jouw gemeente wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast zijn er nog een tal van instanties die mogelijkheden bieden zoals het UWV of fondsen zoals het ouderenfonds. Ons gehele assortiment is voorzien van het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen.

Lees hier meer over mogelijkheden voor een vergoeding van een driewieler voor gehandicapten

Wil je meer informatie over een driewieler voor gehandicapten?

We geven je graag vrijblijvend advies over de aanschaf van een driewieler gehandicapten. Tevens is het mogelijk een meerdere modellen driewielfietsen te ervaren. Neem voor meer informatie contact op met jouw dichtstbijzijnde dealer of neem contact met ons op via het telefoonnummer +31(0)541-572472 of vul ons contactformulier in.

Terug naar blog overzicht

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs